Då säger vi väl gott nytt 2018!

Ytterligare ett år har passerat och det är läge att summera hur det sett ut för oss rent geocachingmässigt. När vi summerat tidigare år så har vi kunnat konstatera att vi de senaste åren haft en vikande trend när det gäller hittade burkar, i det avseendet blev 2017 ett (litet) undantag. Totalt 411 loggar blev det under året och det är verkligen inte imponerande på något sätt, men det är något fler än förra året och då livet med barn, hus och krävande arbeten inte precis ger förutsättningar att ge sig ut på långa powertrails så har vi fått prioritera. Och prioriterat har vi gjort! Många favoritpoäng och barnvänligt har stått i fokus. De roligaste burkarna vi loggat kommer vi tipsa om här nedan. Vi kommer också kommentera vårt eget utläggande under gångna året.


Vintern är som bekant inte den bästa tiden att geocacha men i mitten av januari åkte ena hälften av team abinitio på jobbkonferens på Smögen. Det visade sig vara ett riktigt toppenställe att cacha på under vintersäsongen: inte en turist i sikte och lätthittade men klurigt utformade traditionella burkar. Samtliga burkar som loggades där var placerade av manedaaa och en cache som verkligen stack ut var Nåt med smögen. Att ovan nämnda CO står för kvalitetsburkar märks även på dennes ivriga insamlande av favoritpoäng men mer om det lite längre ner. Den tidiga våren var annars rätt kall och några ströburkar loggades till och från jobbet men i övrigt var det relativt lugnt fram till mars då vi åkte till Avesta för att gå på G:s mormors begravning. När vi ändå var på plats passade vi på att logga några fina burkar, bland annat Järnvägsbron i Krylbo, ett litet UE-äventyr som trots sina hundra found-loggar, märkligt nog, endast har femton(!) favoritpoäng. Vi var tidiga till begravningen i Grytnäs kyrka och när vi rullade mot kyrkan slog vi på appen och kollade om det fanns någon cache i närheten…det fanns det! Och inte vilken cache som helst heller utan Östanbyn. En väldigt speciell cache med närmare 200 favoritpoäng. Ett besök rekommenderas om man är i Avestatrakten!


I april besökte vi återigen Mallorca men den resan, liksom vår semester till Danmark i juni (då vi för övrigt passera 4000 hittade), förtjänar nog ett eget inlägg så geocachingberättelserna därifrån får vänta lite.

En ordentlig milstolpe under året var när vi den 12:e juni, tillsammans med ett gäng andra glada cachare äntligen fick loggat Kanalens mysterie i Trollhättan. Vi har försökt lösa den ända sedan den publicerades i september 2010 men aldrig lyckats. Det tog nästan sju år innan den blev FTF:ad och det var väldigt häftigt att få vara med om den bedriften!

3bc9e52d-1055-4185-b129-d2f757ba1880

Gänget som ftf:ade Kanalens mysterie

Sommaren förflöt sedan med några mindre resor, bland annat åkte vi upp till Avesta igen och passerade då en av Geotour-cacherna i trakterna kring Örebro, GeoTour Swe – Strawberry valley. Det var en riktigt snygg multi som även Lilla_s var förtjust i. Förhoppningsvis får vi möjliget att besöka fler av dessa geotour-cacher i framtiden.

I mitten av juli kom våra vänner N och A på besök från Tyskland. Att träffa dom innebär alltid trevlig och roligt geocaching eftersom vi då passar på att ta speciella burkar. Tillsammans besökt vi Gollums escape – A tributet o entrance to Mordor, Entrance to Mordor och Gollums great hall – a tributet o ??. Alla tre väldigt speciella UE-burkar som var fantastiskt spännande att logga!

I september åkte vi en sväng till Käringön för att fira att vi varit gifta i 5 år. Givetvis gjorde vad vi kunde för att tömma ön på burkar men blev hindrade och mycket aggressiva mygg som inte ville låta oss vara. J kunde räkna till ca 50(!) myggbett på varje ben! På grund av det, och hala blöta klippor fick vi låta en del burkar vara. En bra utgångspunkt om man vill åka dit och cacha är burken Käringön # In Plain Sight en utmärkt utgångspunkt! Ön är liten och det går västtrafikfärja dit och är man lite kvick kan man nog klara burkarna där ute på en dag!


Hösten har sedan ångat på utan större märkvärdigheter. Vi har loggat drygt hundra burkar och det fina i kråksången är att de flesta ändå varit i närområdet – det inger visst hopp om att kunde göra rent hus (åtminstone tillfälligt) i Trollhättan någon gång inom en överskådlig framtid. Vi ska bara åka till Sylte och Sjuntorp först typ.

De senaste åren har vi lagt allt mer av vårt geocachingmässiga fokus på att lägga ut burkar som vi själva skulle vilja logga. Ibland har det känts lite som en förbannelse att vi inte kan hänga upp ett petrör i en gran utmed den vanliga joggingrundan utan det ska krånglas till så in i helvete hela tiden. Lite payoff ger det dock i form av jättefina loggar och bekräftande favoritpoäng! De elva nya burkar vi publicerade under året har hittills genererat 108 trevliga poäng. Hamnarbetarens sista hemlighet är den som varit populärast men högst andel favoritpoäng i förhållande till loggar har The (very short) Quiz fått – 85%! Ambitionen för 2018, och det kanske också får bli ett nyårslöfte, är att slutligen stänga Karantän-historien.  Ni som loggat tidigare burkar i serien vet att vi haft höga ambitioner med de burkarna och den avslutande cachen, nummer 4 i serien, är inget undantag – därför dröjer den också lite. Och ja, vi vet att vi lovade detta redan inför 2017 men nu ska det bli av!

2018 – nu kör vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s