Löpning och caching vid skidstugan i Trollhättan

foto-2017-01-03-11-17-05

Vi har ju egentligen jullov men idag var vi ändå tvungna att gå upp tidigt för att ta Lilla_s till tandläkaren. När vi kommit hem och ätit en andra frukost kändes det plötsligt som det fanns massor av tid kvar av dagen! Ena hälften av teamet föreslog geocaching i skogarna vid skidstugan i Trollhättan medan andra hälften och Lilla_s helst ville vara hemma och kolla på skidor. Eftersom undertecknad ändå hade planerat en löprunda så kom vi fram till att det rimligaste vore om jag kombinerade löpningen med geocaching. De återstående cacherna vid skidstugan, typ 6 st, verkade lämpa sig alldeles utmärkt att ta just med hjälp av apostlahästarna.

För säkerhets skull tog jag de dubbade, vattentäta skorna och gav mig av till Strömslund. Termometern visade ett par minus och jag var lite rädd att jag skulle börja frysa i skogen så utöver vatten och banan la jag även i extra mössa och vantar i ryggsäcken.

Nu blev det aldrig ett problem med kylan. Terrängen kring elljusspåren vid skidstugan är förvånansvärt lättforcerad även där det inte uppenbart finns en stig så det gick att hålla ett ganska högt tempo. Med lite minusgrader i marken var det heller inga problem med väta. Cacherna Skidstugan 1, 2, 4 och 5 (3:an hade vi loggat tidigare) kunde betas av utan svårigheter. Därefter gjorde jag en kort avstickare till den lite märkliga cachen Höjden. När jag var ca. 20 meter från cachen stod jag längst uppe på en ganska hög bergknalle. Eftersom cachen hade T-ratingen 4 så kunde jag snart lokalisera ett område en bit ner på berget där cachen troligen var gömd. För att komma åt burken var jag dock tvungen att ta mig ner för nästan hela berget och upp på ett annat ställe. Nu behövde jag aldrig klättra upp för när jag nästan var nere för berget fick av en slump jag syn på cachens gömställe – betydligt längre ner än vad jag först trott! Kanske inte en T4:a men å andra sidan slapp jag klättringen upp till det ”rimliga gömstället”.

På väg till den sjätte och sista burken i serien passade jag också på att återbesöka den opublicerade cachen vid N 58 17.443 E 012 15.716. Vi hittade den av en slump tillsammans med Vänercachers i november 2015 men vi vet ännu inte vem som lagt ut den eller varför den inte publicerades men troligast är väl att den inte kunde publiceras på grund av krock med en redan utlagd burk. Med nobelmystfinaler och annat så börjar det, tro det eller ej, bli ganska tätt med burkar här i skogarna.

När även den 6:e burken var loggad kunde jag jogga tillbaka till bilen och bege mig hemåt igen.  På det hela taget en väldigt fin runda i skogen som varmt rekommenderas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s