Snö till jul?

kalender

Nej, snö kommer hemma hos oss framåt mitten av januari. Trots flera ivriga försök att försöka fylla vår datummatris har vinter efter vinter passerat och luckorna i matrisen blivit kvar. Hösten 2013 lyckades vi krampaktigt fylla i höstmånaderna men när januari och snön kom hade vi få cacher kvar att logga i närområdet, veckostressen rullade på och när man missat en massa är det ingen idé att tvunget kasta sig ut i februarinatten för att logga.

För i samma sekund som man överväger hur sen man kan bli till jobbet jämfört med hur bra det skulle kännas att få loggat redan på morgonen behöver man stanna upp och fråga sig, ”va fan håller jag på med?” men det är väl bara rimligt antar jag. All meta-caching är ju komplett knäppt. Men meta-caching tycker vi är rätt motiverande och vi är inte knäppare än många andra som cachar.
När året inleddes hade vi tjugo tomma dagar i kalendern och en gedigen planering för loggning färdigställdes under jullovet. Vi åkte och rekade, löste mystar, körde stan runt efter en wherigo och höll inne på en massa loggning. Nu ska vi lyckas!
Men när snöflingorna, veckoplaneringen, jobbet och dagistiderna ramlar runt en kan det vara svårt att hålla motivationen uppe. Dessutom började luckorna med 7 brukar på 8 dagar. Men vi har klarat det! Nu ska vi klara resten också!
Lördag: I regnet och blåsten åkte vi ut och loggade en fiske-cache (GameShark Slingan 8 GC59E77), efter förra helgens storm kändes det först en smula uppgivet men sen fiskade G upp bruken från marken, vi la i en ny loggremsa och återplaceringsfiskade tillbaka burken. Sen kollade vi två av de andra brukarna i serien, som vi lätt ska hitta om snötäcket växer.
Söndag: Lite bättre väder och dags för en promenad i det som för en stund kunde räknas som soligt. Lilla S i ryggsäcken, en snygg stålkonstruktion och en stig ut på en udde som tidigare varit okänd för oss. Först loggade vi vår sista, men den första bruken (Vindruvor #1, GC44YHP) i den fina vinserien. Trist att sista burken låg i en sunkig zip-påse när resten varit så fina. Sen gick vi vidare till Smile (GC3W8R2) innan vi tog bilen hem och åt pannkakor.
Måndag: G kom iväg lite tidigare från jobbet och svängde med cykeln ned till Kanalön (GC56BGN).  Cachen skulle sitta på en gren, men också denna burk hade trillat ned, snabb logg, återplacering och hemfärd.
Tisdag: Mer snö kom under natten och en superlång arbetsdag för min del gjorde att jag tog en avstickare på väg till jobbet. Svängde upp på parkeringen på Oden och loggade snabbt cachen med samma namn (GC5AVP9) Jag rekade härom dagen så det gick fort att logga. Men jag lämnade väl synliga spår efter min aktivitet så jag fick traska runt lite innan jag kunde åka vidare.
Torsdag: Vi bestämde på morgonen att skjuta på loggandet tills på kvällen. Men när G var på väg hemåt kollade han in om han kunde hitta Vattenstigen (GC5BK5V)  och det gjorde han, snygg gömma dessutom!
Fredag: G kollade in Slå med rep (GC59DJJ) härom veckan så när jobbandet på jobbet var klart för den här veckan så tog vi en tur till Vänersborg och G traskade in och loggade.
Lördag: Idag var det lite jobbade hemma som stod på agendan men vi startade med dagens cache. Ännu mer blösnö föll i natt så vi ville inte göra någon större utflykt. Det fick bli Ulemannens Whereigo, Trollhättan Reverse no. 2 (GC5JCHJ). Vi körde fram rätt plats på den för ett par veckor sedan och idag var det inga problem att plocka fram burken och signera burken.
Nu är det bara 13 datum kvar. 25 mars är sista datum, då ska vi fira med våffla! Vi har faktiskt också bara 13 brukar kvar till 3000 finds, men det blir nog innan 25 mars. Så vi får hoppas snön ger med sig så vi kan komma fram och hitta vår tänka nr 3000, Fogelmossen (GC15KH9).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s