International Earthcache day 2014 – Vårt första event!

Collage HunnebergDet är osäkert vem av oss som förde det på tal; att det vore roligt att ordna ett event lagom till den internationella Earthcachedagen, den 12:e oktober 2014. Säkert är att vi antog att vår Earthcache vid Hunneberg, Hunnebergs geologi (GC53Z7G) eventuellt skulle dra lite folk samt att vi var ute i rätt dålig tid för ett event. Dessutom hade vi köpt oss ett coin som vi hade en vag ambition om att vi liksom ville göra något med, gärna på Hunneberg då det rimmade bra med cointypen: Save our playing field.

Lösningen blev att vi, i allra sista stund skickade in ett event för granskning. Platsen för eventet skulle vara samma som för Earthcachen nämnd ovan och under eventet skulle en mysterycache släppas. Lösningen på mysten snodde vi rakt av från Hallén/Cybejunkie och cachen HELL (GCB87D) som går ut på att hitta TB:n Devil. I vårt fall gällde det att hitta coinet, Hunnebergscoinet, på vilket koordinaterna till mystcachen fanns. För att slippa placera coinet i en cache innan själva eventet gömde vi det i skogen i närheten av eventplatsen och konstruerade ett litet quiz – svaret på frågorna bildade koordinaten till coinet!

Med tanke på att vi var sent ute och att många i trakten redan loggat Earthcachen räknade vi inte med något större tryck, 15-20 personer på sin höjd. Det kom fler.

Vädret var inte de bästa när vi i söndags tog bilen mot Hunneberg och By klev för att placera ut coinet och gå ner mot eventplatsen. Redan när vi körde förbi parkeringen nere vid den trappa som ledde upp till Earthcachen och eventplatsen förstod vi att det skulle komma mycket folk. Det visade sig nästan att vi, trots att vi var i god tid, var bland de senare att anlända till platsen! Sedan följde ett hejande och hälsande på en massa bekanta och obekanta ansikten i skogen vid vattenfallet. En kort gemensam information hölls där alla hälsades välkomna och några praktiska detaljer kring cachesläpp mm drogs. Vi la också upp det så att de som ville logga Earthcachen kunde redovisa svaren direkt till oss på plats för att undvika onödigt mailande och många passade på att lösa den på det sättet. Efter att eventet pågått i 30 minuter släpptes så mysterycachen Hitta Hunnebergscoinet! (GC5E5AZ) , quizet delades ut och anslogs på några träd och efter några minuter började redan de första grupperna av cachare och eventdeltagare bege sig upp mot coinet och cachen. Det visade sig också var ett rätt smidigt sätt att lite efter hand låta eventet upplösa sig självt. Många kom ändå tillbaka ner till eventplatsen och dröjde sig kvar och pratade Geocaching i allmänhet och lite om Earthcaches i synnerhet. Efter eventet placerade vårt Hunnebergscoin i en cache på berget och det har nu som mål att resa runt mellan burkarna där uppe.

Nöjda och glada kunde vi, några timmar senare, ta lite lunch i bilen och bege oss mot Lilla edet för att logga en Earthcache – vi kunde ju inte gärna logga vår egen.

Det var fantastiskt roligt att träffa så många kollegor och att komma hem och läsa drygt hundra mail med trevliga loggar på såväl eventet som Earthcachen och den nya mysten var otroligt inspirerande inför kommande geocachingaktiviteter!

TACK…
Iprenmannen, Bajlon, Beson, Cool54, Ellinoooor, Game_shark, Goth01, HBK-2, Inger Magnusson, J-Elin, Kingen, LarWass, MoM06, Mr MJ, Nallie, NekoWeirdo, Postis, ReggaeShark, Robzky, Rugguggla, Team Jojje300, Tomas-och-Mia, UMagnusson, Ulemannen1, Violatri, YLKA8, ajother, albhin, bizzo, Bodil54, bullen71, carinajan, frittei, g.lidbeck, heiochå, hojd, itchristina, janihast, knale, lipk, materialaren, matsannelie, mcmunken, olfosson, pärlan1, siriana, sjother, tomsaweirdo, yabosid, titanium, robbirg och kanske några till som inte loggat ännu
…för att ni ville komma på vårt första event!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s