Lite som förr

 
När vi började cacha i oktober 2009 ägde vi varken GPS eller bil. Mer än hundra av våra första cacher hittade vi med hjälp av lokalkännedom och ett ivrigt studerande av kartan på datorn innan vi gav oss ut. Detta krävde förberedelse och när sedan kvällarna under hösten blev mörkare så blev det ganska svårt att leta fram burkarna. Vi cyklade Trollhättan runt och fick se både gamla bekanta platser och givetvis nya också.
 
Den här sommaren har vi tagit tag i en massa saker vi tidigare planerat att göra. Lite cachande har det också blivit. Bland annat planerade vi en gång i våras att vi borde ta och cykla förbi finalen på Teckenspråk någon dag.
 
Länge har det varit för varmt för långa cykelturer men idag kändes vinden lite svalare så vi fixade lite lunchmackor, en termos kaffe, letade fram en påse bullar och satte oss och Lilla S på cyklarna. Vi började med att rulla ned mot Överby och korsade våra banvallscacher och fortsatte ned mot älven. Vi tänkte oss en tur bort mot Binkebergskulle sluss för att där logga NilsGN #1 – Brink of the Grave – memory #2
 
På vägen bort mot golfbanan dök det upp minnen från flera loggar tidigare på sträckan. Här har vi verkligen varit och cachat förut! ”Det här är ju en riktigt fin tur att cykla också” upprepade vi flera gånger. Gott om cacher också! När vi närmade oss Sundsbergets gravfält tog vi fikapaus, kollade på båtar och testade att kasta kottar. Den lilla burken vid slussen hittade vi snabbt och sedan började vi cykla in mot Gropbron längs Karls grav. Där på den lilla stigen konstaterade vi att det här är ju lite som förr, en fin cykeltur i närområdet. Där någonstans började vår passagerare att nicka med huvudet och när vi kom fram till bron stannande vi till under ett träd så att S kunde få sova lite mer bekvämt. Jag cyklade och köpte glass till oss som höll oss vakna. När den var uppäten pillade G fram Bockarna Bruse. Vi hade inte bråttom iväg så den blöta loggremsan hamnade på tork i gräset.
 
När vi återplacerade burken bjöd bron på, för en ettåring, en fascinerade show då tre båtar skulle passera. Därefter cyklade vi längs den jättefina nyanlagda stigen som löper längs Vassbotten ned mot Korseberg. Sen svängde vi in på Edsvägen. Där väntade motvinden på oss och rätt röda om kinderna stannade vi till hemma, bytte ut regnjackorna mot badkläderna och cyklade ned till Hultsjön för ett svalkande bad.
 
Ibland är inte geocaching riktigt på Lilla S villkor, därför känns det bra att sammanfatta dagen med minnesbilden av en mycket nöjd S på barncykelsadeln.

2 reaktioner på ”Lite som förr

  1. Kul att läsa! Jag har också en blogg men det är inte enbart caching där.

    roligt att träffas i helgen, hoppas det blir snart igen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s