Shut up and archive!

Vad finurlig jag kände mig när jag under sommaren 2012 började arbeta med några cacher med träningstema, alla med förledet ”Shut up and…”.

Den första som publicerades var Shut up and squat (GC3JTZW). Benstyrkan (bland annat) prövas i en rätt tuff trång tunnel under en väg. En liten bit in sitter en micro – som givetvis inte är slutcachen. Shut up and squat gav blodad tand, det kändes som ett roligt tema med utvecklingspotential och när jag loggade den arkiverade cachen Diabas (GC2HPNW) såg jag en intressant plats för en uppföljare. Eftersom utmaningen där bestod i ett, på två ställen dra sig upp, på det ena stället riktigt högt så döptes multicachen till Shut up and pull up! (GC3TY6F). Mest spännande blev nog ändå den tredje cachen Shut up and curl! (GC494CZ). Ett gammalt övergivet skyddsrum i slussarna i Trollhättan stod delvis öppet och med hjälp av lite armstyrka och vighet tog man sig in ganska lätt över ett nedböjt galler och sedan var det bara att lokalisera burken. Den sitter kvar där inne faktiskt, uppe på en järnkonstruktion i taket. I cachebeskrivningen bad vi uttryckligen kollegorna att logga burken på kvälls- eller nattetid för att undvika observation från någon på kanalverket eller annan förbipasserande mugglare. Det var just precis vad som inte hände när några valde att gå dit på dagen och dessutom informera en gräsklippande kanalverksarbetare om vad som försigick. Det dröjde inte länge innan en sprillans ny dörr med rejält hänglås sattes dit. Jag hade väl på känn att det ändå skulle hända till slut men det var tråkigt att cachen blev så kortvarig.

Nu är det snart ute med denna lilla miniserie – Shut up and curl arkiverades så klart på grund av den nya dörren och Shut up and pull up spelade ganska snart ut sin roll (de som velat logga den har besökt den vid det här laget) och när dessutom  steg 2 (det mest utmanande och roliga steget) sattes ur spel beslutade vi att arkivera. Kvar är nu alltså ursprungliga Shut up and squat och den får ligga kvar där inne så länge så länge den är i gott skick. Det fanns planer på två ytterligare cacher i serien: ”Shut up and do a circuit” och ”Shut up and do cardio” men de platserna kommer nog få helt andra cacher vad det lider.

Coachen tackar för sig nu!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s