Banvallsbestyr

I  världsmetropolen Norra Björke finns nästan ingenting, förutom en vacker, men nedsliten hockeyrink och en förskola – i övrigt: inget av intresse. Helen78 (och till viss del Lifearen) har dock sett till att det senaste halvåret verkligen sätta Norra Björke på geocachingvärldskartan. Förutom några luriga mystar finns en hel rad traditionella burkar längs med den gamla banvallen. Numera är den till stora delar en till synes rätt ordinär och rätt rak skogsväg, i många avsnitt mellan Norra Björke och Frambo dessutom stängd för biltrafik, således perfekt för en lång barnvagnspromenad i det fina vårvädret.

Jag packade med det nödvändiga, inklusive dotter, vagn och mat och körde ut mot Norra Björke. På vägen hann vi med en myst och en traditionell som jag missade sist jag var här. Efter parkering vid Norra Björke gamla lastkaj kunde vi börja leta
efter den numera arkiverade cachen Nossebrobanan #5 N:a Björke lastkaj (GC15HKF). Jag hade fått nys om att denna skulle vara fullt  loggbar och efter en hint av CO var det en smal sak att fiska fram burken, den var i utmärkt skick och jag lät den ligga för andra intresserade.

20140422_095105

N:a Björke lastkaj – arkiverad men loggbar!

Sedan började den drygt 5 km långa promenaden bort mot Frambo. Jag räknade till 15 traditionella och 2 mystar på vägen och vad som först verkade vara en helt vanlig trail utvecklades till en fantastiskt fin promenad. Det var på det hela taget en grym natur- och kulturhistorisk upplevelse att gå på vallen och föreställa sig tågtrafiken som förr gick här flera gånger  om dagen. Gömmorna var dessutom alla smarta men enkla och det visade sig inte vara någon dum idé alls att köra Lilla S i  barnvagnen istället för att bära henne på ryggen. Vid cachen Ljugarbänken (GC50AEB) fikade vi i solen, cacherna Mota Olle …(GC50AFA) och Grindslanten (GC50ABX) var väldigt trevligt gömda i två gamla grindar och vid Trofén (GC50AF4) höll jag först på att dö av äckel men sansade mig snart och kunde logga problemfritt. Nästan framme i Frambo träffade jag på en trevlig motorsågsbonde på fyrhjuling, han verkade pratsam och därför passade jag på att fråga om vad han ansåg möjligheterna att köra vagn in till Veckestenen (GC4GFNQ) var. Jodå, det skulle gå sa han, och han sa också ”men ho ä’la allt för liten för o vecke!” och pekade på Lilla S. Jag förstod inte riktigt vad han menade (jag trodde Veckestenen var en sten med en text av typen ”Stenen reste Vecke över sina söner Torgrim och Ulfur” – så fel!) men blev varse när jag kom fram, det gick bra både att gå dit och att vicka på stenen. Här är beviset – titta noga så syns det att den vickar!

När jag vänt tillbaka och till slut kom fram till Norra Björke igen träffade jag på Helen78 och hon hjälpte mig med ytterligare några cacher i området som jag tänkt hoppa över denna gång. Som vanligt givande och trevligt att träffa CO till de burkar man just loggat, eller är i färd med att logga. Hon bjussade dessutom på lösningen på en av hennes mystar som jag inte lyckats lura ut själv. Innan jag började färden hem mot Trollhättan (med ytterligare något kort stopp, givetvis) hade jag promenerat långt mer än 1 mil. Perfekt efter påskens hedonistiska leverne.

Nu är Lifearen och Helen78 på gång att arkivera sina gömmor så den som vill logga deras burkar måste passa på och måste man prioritera bland deras burkar de kommande veckorna så kan promenaden på banvallen verkligen rekommenderas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s