10 cacher vi vill logga (men troligen aldrig kommer i närheten av)

Vår cachingkollega, tillika släkting, MQ7 har påbörjat en lista: ”Fifty caches I havce not logged and probably never will* som är precis som titeln anger – en lista över burkar han vill, men troligen aldrig kommer att logga. Med inspiration av denna lista så gjorde vi en egen. Fast vi nöjde oss med tio stycken. Det finns säkert en massa cacher som borde vara med men här är de som vi kunde komma på hyfsat spontant:

1. International Space Station (GC1BE91)

En rymdstation i, ja just det, rymden. Här finns ingen loggbok att skriva i men en TB fäst på ett skåp. T5 känns i futtigaste laget och frågan är om vi ens är så sugna på att ta oss dit. Men vad gör man inte för ”en pinne i statistiken”.

2. Rainbow Hydrothermal  Vents (GCG822)

Samma CO som på cachen ovan. Den här ligger på havsbotten men och består av en sjöhäst i plast. Den verkar dock inte vara i riktigt det skick som den en gång var. Man undrar lite vad som skulle hända om man loggade FTF på denna, skulle CO orka/ha möjlighet att kolla upp det?

3. A nice little walk – and back again… (GCGDFE)

Den här känns ändå mer realistisk än de två tidigare. Cachen är en multi, en vandring och klättring i de svenska fjällen och CO rekommenderar att man tar med sig mat för minst åtta dagar. Det här är utan tvekan den cache som åtminstone halva delen av abinitio håller som den mest åtråvärda. Möjligen bör den betraktas som Sveriges tuffaste utmaning. Kanske kanske kommer den till och med att loggas någon gång…

4. Red Sands Fort (GC1DVNY)

Ibland säger en bild mer än några fyndiga meningar: maunsell29

5. Buzludzha cache (GC1PMVC)

På dryga 1400 meters höjd, på ett berg i Bulgarien, står ett fantastiskt monument över socialismen. Nu vet vi ju alla hur det blev med den saken, i den delen av världen och monumentet ser numera mest ut som ett jättelikt övergivet UFO. Självklart finns det en gecache där och självklart vore det lika roligt att logga den som att besöka själva monumentet.

6. *Valfri cache i närheten av Tjernobyl*

Här skulle det finnas med en cache i närheten av Tjernobyl i Ukraina men jag kan för tillfället inte hitta någon. Fanns det inte en earth cache där tidigare? Jag har för mig det. Länkar tas tacksamt emot i kommentarsfältet!

7. 3 Brave Men (GCQ1MZ)

På Svalbards östligaste ö Kvitöya slutade André och hans besättning sin färd i luftballong på väg mot Nordpolen. Det var år 1897 och det skulle dröja trettio år innan de tre modiga männens kroppar, och utrustning hittades. Cachen har bara hittats en gång – av en tokig tysk som loggat burken 1:e april. Troligen ett skämt alltså.andrfrastrin

8. Deathwish? (GCHVV2)

Den här hörde vi talas om tidigt i vår geocachingkarriär och insåg redan då att den nog aldrig kommer att loggas av oss. Det räcker med att gå in och titta på de bilder som laddats upp av de kollegor med viss dödslängtan som vågat sig på cachen. Huu!

9. Ödsmål mystery (GC2GMQQ)

Det finns mängder av svåra mystar man aldrig kommer att få ordning på. Det här är egentligen inte en av dom, faktum är att vi genomfört några delsteg och varit ganska nära finalen men fick se oss slagna på mållinjen. Och närmre än så lär vi nog aldrig komma. Även om vi aldrig kommer att logga Ödsmål mystery så var det väldigt roligt att göra ett försök! Välgjort och svårt rakt igenom.

17182aef-3daf-4a0c-ae3b-8cd79f14f35a10. La Ferrovia Fantasma – The Ghost Railway (GC350VD)

En av få cacher i San Marino verkar vara en ganska så enkel tvåstegs-multi men miljön ser otroligt fascinerande och intressant ut. Den är naturligtvis inte omöjlig att logga på något sätt. Problemet är ju att man inte piper förbi San Marino så ofta…

*en parafras på Judith Schalanskys ”Atlas der abgelegenen Inseln. – Fünfzig Inseln, auf denen ich nie war und niemals sein werde”

En reaktion på ”10 cacher vi vill logga (men troligen aldrig kommer i närheten av)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s