Att våga arkivera – kill your darlings

2e2e7884-30c4-417a-88bd-b6ff50c25e72
Ibland blir ens cacher lite för viktiga för en, t.ex. kan man vara lite väl envis med en cache som i ärlighetens namn skulle må bäst av arkivering. För oss var ett sådant fall Ödegården vid Gustava kyrka (GC2V0FQ) där vi aldrig riktigt fick till första steget riktigt – ett rostigt rör i ett träd som ramlade ner eller var onödigt svårhittad, och eftersom ödegården var satt i stadigt förfall så var burkarna i vilka ledtrådarna låg rätt utsatta och krävde en hel del underhåll. Dessutom ska sägas att vi, för stämningens skull, använde gamla plåtburkar – snyggt och effektfullt men inte särskilt praktiskt. Cachen vid ödegården fick till slut arkiveras då ett nytt hus började anläggas på platsen. Då var det ändå inte särskilt mycket kvar av byggnaderna och cachens fundament, själva gården, var i princip borta redan innan. Av 49 besökare delade 26 ut favoritpoäng så vi antar att den gladde en del kollegor innan den förpassades till de sälla jaktmarkerna, kanske borde den, med facit i hand, hamnat där tidigare.

Succécachen (undertecknads åsikt) Huset vid vägen ände (GC3R6F3) har nu gått ett liknande öde till mötes. Det var en Ödehuset1mystery-cache med ett enkelt upplägg: hitta reflexen vid startkoordinaten, vid reflexen fanns en läskigt (nåja) utformad lapp med information om att det i huset fanns sex siffror gömda som var och en kunde placeras in i en koordinat och vid koordinaten låg finalburken. I det stora uthuset strax intill boningshuset fanns dessutom en burk med ledtrådar om man behövde hjälp.

Eftersom huset såg ut att då och då husera en del ljusskygga element (det var en del av skräckupplevelsen kan man säga) så gömdes ledtrådarna ordentligt och limmades fast med superlim. För att inte huset skulle översvämmas av geocachare gjordes den tillgänglig endast för premiummedelmmar. Nitton glada geocachare, de flesta lämnade favoritpoäng, hann besöka huset vid vägens ände innan vi för några veckor sedan möttes av informationen att första steget var borta. Det dröjde lite men vi åkte dit och återställde första steget och i vår enfald tänkte vi att de där orubbliga ledtrådarna satt kvar där de skulle, trots att det stod tre hemmagjorda ”bongar” på trappan.

  Idag var vi där och kollade igenom hela huset och det visade sig att de tre ledtrådarna på nedervåningen samt en på övervåningen var borta, liksom burken i uthuset! Finalen låg dock kvar och under vårt överseende loggades den en sista gång. Det var uppenbart att cachen saboterats av någon som inte ville att den skulle vara där. Efter en snabb överlämning med idéer om att äntligen få användning av den där UV-pennan som mest ligger och skräpar så togs beslutet att arkivera cachen trots att den var uppskattad. Ibland måste man våga göra just det – göra sig av med det som man är allra mest nöjd med!

Med förhoppning om nya läskiga cacher i ödehus framöver så får ovan nämnda cacher – och hus – vila i frid…

(Psst..finalburken för Huset vid vägen ände ligger kvar ett tag till så är man ute efter en bonuslogg så är det fritt fram för bloggens läsare: N 58° 14.591 E 012° 15.856)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s